Cenu Festivalu F. L. Věka 2020 získá Alfred Strejček

Cena Festivalu F. L. Věka 2020
Cenu Festivalu F. L. Věka 2020 obdrží Alfred Strejček, český moderátor a recitátor, absolvent herectví na JAMU v Brně, jehož nezaměnitelný hlas provází řadu televizních dokumentů a rozhlasových pořadů. Významná je i jeho autorská tvorba.

Pro Dobrušku připravil již několik vystoupení. Krom poutavých pořadů o Karlu IV., J. A. Komenském a dalších to byly premiéry pořadů z nadčasových textů dobrušského rodáka Františka Vladislava Heka. Předloha literárního a filmového F. L. Věka tak získala další a pro současného posluchače velmi přístupný rozměr.
Udělení Ceny festivalu za přínos regionu v oblasti kultury za tento počin je více než na
místě. Vedle náročné přípravy, včetně vyhledání textů, se Alfred Strejček ujal i samotné
interpretace. Prozatím poslední pořad za doprovodu violoncellisty Petra Nouzovského
zazněl na Festivalu F. L. Věka v roce 2017.
Festivalový výbor věří, že se dočkáme pokračování.

 

Předání Ceny Festivalu F. L. Věka
Předání ceny bude součástí koncertu, který se uskuteční během svátečního svatováclavského víkendu v neděli 27. září v kostele sv. Václava v Dobrušce a na němž vystoupí sopranistka Helena Hozová spolu s komorním souborem Barocco sempre giovane. Úvodního slova se ujme Jiří Vejvoda.
Alfred Strejček se tak zařadí po bok skladatele Luboše Sluky, doc. Václava Rabase, klavíristy Jaroslava Šarouna a dalších významných osobností. Gratulujeme!

 

Vstupenky
Předprodej vstupenek probíhá v celostátní prodejní síti Ticketportal a on-line na www.ticketportal.cz. Lze je zakoupit také těsně před koncertem.

 

Upozornění
Pořadatelé prosí všechny návštěvníky, aby v koncertních prostorech používali roušky, popř. jinou ochranu dýchacích cest. U vstupu do kostela bude k dispozici i dezinfekce.