Mezinárodní hudební festival F. L. Věka / 2017

Aktuality Ročník 2017

Cigánski diabli zakončí sedmý ročník festivalu

Pro rok 2018 jsou připraveny dárkové poukazy i další novinky.


Sedmý ročník festivalu zakončí vynikající orchestr Cigánski diabli ze Slovenska. Závěrečný koncert se uskuteční v sobotu 28. října v 17 hodin ve velkém sále Společenského centra – Kino 70 v Dobrušce. V prodeji jsou dárkové poukazy pro příští ročník, který přinese další novinky.

Cigánski diabli

Po loňské úspěšné premiéře na festivalu F. L. Věka se Cigánski diabli, kteří jsou odbornou veřejností doma i v zahraničí považování za jeden z nejlepších orchestrů v kategorii etno a world music na světě, na tuto přehlídku vrací. Soubor od roku 1991 dokázal to, co se zatím podařilo málokomu ve střední Evropě – koncertoval na pěti kontinentech a v pětatřiceti státech světa (USA, Austrálie, Kanada, Japonsko, Čína, Jižní Korea, Mexiko, Egypt a téměř celá Evropa). O jeho nesporné kvalitě svědčí nejen pozvánky na významné festivaly, ale i ocenění, které na podzim roku 2014 získal od celosvětové organizace WORLD MASTER COMMITEE v Jižní Koreji za nejlepší orchestr na světě v kategorii WORLD-ETHNO-MUSIC-ART. Posluchači se i tentokrát mohou těšit na propojení cikánské hudby, jazzu, etna i flamenca – v osobitém projevu „gypsy de¬vils style“ zazní na koncertu skladby klasických skladatelů Albinoniho, Haydna, Paganiniho, Brahmse, Liszta, Bizeta a Montiho.

Dárkové poukazy

S ohledem na zájem festivalových příznivců bude možné před koncertem a po něm zakoupit dárkové poukazy, které jejich majitelé vymění před zahájením příštího ročníku festivalu F. L. Věka za abonentní vstupenku, zajišťující opět přednostní místo v koncertních prostorách.

Novinka pro rok 2018

Nejvýznamnější novinkou a mezníkem festivalu v roce 2018 bude využití nového industriálního prostoru s vynikající akustikou ve výrobní hale společnosti KBA-Grafitec v Dobrušce pro koncert symfonického orchestru s hudbou českých autorů u příležitosti 100. výročí založení naší republiky.

         «« Zpět

Kostel sv. Ducha
Renesanční kostelík, jehož současná podoba byla daná rekonstrukcí v druhé polovině 16. století.

více         »» ««         méně

Kostel sv. Ducha

Kostel sv. Václava
Barokní přestavba architekta Mikuláše Rossiho z počátku 18. století.

více         »» ««         méně

Kostel sv. Václava

Synagoga čp. 646
Novogotická stavba z r. 1867, postavená na místě dřívější synagogy, zničené požárem.

více         »» ««         méně

Synagoga čp. 646

Společenské centrum – Kino 70
Moderní stavba z roku 1969. V roce 2010 prošla náročnou přestavbou.

více         »» ««         méně

Společenské centrum – Kino 70

POHODA venkova
Místní akční skupina

více         »» ««         méně

POHODA venkova