Mezinárodní hudební festival F. L. Věka / 2018

Aktuality Ročník 2018

Festival má před sebou největší koncert své historie

Spojení unikátního prostředí výrobní haly firmy Koenig & Bauer Grafitec s hudbou Antonína Dvořáka v podání Symfonického orchestru Českého rozhlasu a německého violoncellisty Emila Rovnera nabídne největší koncert v historii festivalu.


V neděli 23. září se promění výrobní hala firmy Koenig & Bauer Grafitec v Dobrušce v koncertní prostor s výbornou akustikou. Uskuteční se zde největší koncert v osmileté historii hudebního festivalu F. L. Věka, jehož hlavními aktéry se stanou Symfonický orchestr Českého rozhlasu pod vedením dirigenta Marka Šedivého a německý violoncellista Emil Rovner.

Na programu bude hudba Antonína Dvořáka. Více než tisícovka posluchačů se může těšit na Koncert pro violoncello a orchestr h moll a Symfonii e moll „Novosvětská“. Slovem bude slavnostní koncert provázet Jiří Vejvoda.

Zvláštní poděkování organizátorů festivalu za možnost připravit tak výjimečný koncert patří Ing. Luboši Moravcovi, řediteli firmy Koenig & Bauer Grafitec v Dobrušce, která se stala jedním z hlavních partnerů projektu.

Právě Ing. Moravec v době vrcholících příprav poznamenal: „Možná to někomu připadne jako šílený nápad, ale kdo může říct, že bude mít koncert významného symfonického orchestru pro stovky posluchačů ve výrobním provozu? Takovou akci v oblasti klasické hudby v Dobrušce nepamatuji a určitě se v nejbližší době nebude opakovat.“

Koncert začíná v 17 hodin. Organizátoři doporučují majitelům vstupenek dostavit se do hlediště s dostatečným časovým předstihem.

         «« Zpět

Kostel sv. Ducha
Renesanční kostelík, jehož současná podoba byla daná rekonstrukcí v druhé polovině 16. století.

více         »» ««         méně

Kostel sv. Ducha

Kostel sv. Václava
Barokní přestavba architekta Mikuláše Rossiho z počátku 18. století.

více         »» ««         méně

Kostel sv. Václava

Synagoga čp. 646
Novogotická stavba z r. 1867, postavená na místě dřívější synagogy, zničené požárem.

více         »» ««         méně

Synagoga čp. 646

Společenské centrum – Kino 70
Moderní stavba z roku 1969. V roce 2010 prošla náročnou přestavbou.

více         »» ««         méně

Společenské centrum – Kino 70

POHODA venkova
Místní akční skupina

více         »» ««         méně

POHODA venkova