Mezinárodní hudební festival F. L. Věka / 2018

Aktuality Ročník 2018

Krátce po úspěchu v Bergenu přijíždí na festival klavírista Matyáš Novák

Osmý ročník festivalu se dostává do své druhé poloviny. V Kodymově národním domě v Opočně se v neděli 7. října představí další z vynikajících mladých umělců - dvacetiletý klavírista Matyáš Novák.


Rodák z Hradce Králové hraje na klavír od pěti let. V současné době studuje Konzervatoř Pardubice i věhlasnou klavírní akademii „Incontri col Maestro“ v italské Imole.

Na začátku září tohoto roku dosáhl mimořádného úspěchu na Mezinárodní klavírní soutěži Edvarda Griega v Bergenu (Norsko). V konkurenci 133 přihlášených z 26 zemí se dostal do finále, kde jako nejmladší ze tří finalistů získal 2. cenu a ocenění Steinway Prize. Součástí ceny je mimo finančního ohodnocení také vystoupení na Roros Winter Chamber Music Festival 2019 a sólový recitál v německém Kielu v roce 2019 (Steinway Prize).

Matyáš Novák, nejmladší interpret letošního ročníku festivalu, mimo to už zvítězil v řadě dalších mezinárodních soutěží.

Pro svůj debutový koncert na MHF F. L. Věka zvolil repertoár sestavený ze skladeb českých autorů a dále děl Ference Liszta. Program vystoupení tedy reflektuje dvě významná říjnová výročí – vznik samostatného československého státu a narození Novákova milovaného skladatele a klavíristy, jednoho z největších představitelů romantické hudby.

Koncert začíná v tradičním čase – v 17 hodin.

Vstupenky lze zakoupit v předprodeji na informačních centrech v Dobrušce a Novém Městě nad Metují, on-line na www.kupvstupenky.cz nebo na místě – před začátkem koncertu.

         «« Zpět

Kostel sv. Ducha
Renesanční kostelík, jehož současná podoba byla daná rekonstrukcí v druhé polovině 16. století.

více         »» ««         méně

Kostel sv. Ducha

Kostel sv. Václava
Barokní přestavba architekta Mikuláše Rossiho z počátku 18. století.

více         »» ««         méně

Kostel sv. Václava

Synagoga čp. 646
Novogotická stavba z r. 1867, postavená na místě dřívější synagogy, zničené požárem.

více         »» ««         méně

Synagoga čp. 646

Společenské centrum – Kino 70
Moderní stavba z roku 1969. V roce 2010 prošla náročnou přestavbou.

více         »» ««         méně

Společenské centrum – Kino 70

POHODA venkova
Místní akční skupina

více         »» ««         méně

POHODA venkova